Driven by you.
Wereldpremière voor de nieuwe Maserati Grecale

Wereldpremière voor de nieuwe Maserati Grecale

28 maart 2022 09:18
Categorie: Maserati

De Maserati Grecale die vorige is gepresenteerd biedt de perfecte balans tussen veelzijdigheid, elegantie, performance en innovatie. Tevens staat de Grecale garant voor prestaties, comfort en veiligheid. Deze eigenschappen worden gecombineerd met offroad-capaciteiten en compromisloos rijplezier. De nieuwe SUV is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab in Modena en wordt geproduceerd in de fabriek in het Italiaanse Cassino.

De Grecale maakt deel uit van het meest complete modellengamma ooit van Maserati. Het model wordt leverbaar met een breed scala aan motoren: van conventionele verbrandingsmotoren tot motoren met hybridetechniek. Bovendien wordt de Grecale over een jaar de eerste volledig elektrische SUV in de geschiedenis van Maserati.

Bij de lancering worden drie uitvoeringen op de markt gebracht: de GT, die wordt aangedreven door een mild-hybride viercilindermotor die 300 pk levert, de Modena met eveneens een mild-hybride viercilinder met 330 pk en de krachtige Trofeo, die is uitgerust met een 530 pk sterke high-performance 3,0-liter V6 benzine op basis van de Nettuno-motor uit de MC20. Om het gamma compleet te maken, volgt in een later stadium de Grecale Folgore, de 100% elektrische versie met 400V-technologie.

De nieuwe SUV onderscheidt zich op het vlak van ruimte en comfort en is de beste in zijn segment op het gebied van binnenruimte, rijeigenschappen, wegligging, acceleratie (0-100 km/u in 3,8 seconden voor de Trofeo), topsnelheid (285 km/u, wederom voor de Trofeo), geluidskwaliteit en het gebruik van hoogwaardige materialen als hout, koolstofvezel en leder.

nieuws-2022-grecale-2.jpg

Terug naar overzicht