Driven by you.
Driven by you.
Ontdek de nieuwe Maserati Quattroporte!

Ontdek de nieuwe Maserati Quattroporte!

16 juni 2016 16:30
Categorie: Driessen Autogroep, Maserati, Persberichten

Na drieënhalf jaar van ongekend succes op de internationale markten heeft de Maserati Quattroporte een ingrijpende restyling ondergaan, die de elegantie onderstreept zonder zijn Maserati-persoonlijkheid aan te tasten. De herziene Quattroporte, die de essentie van Italiaanse sportsedans vertegenwoordigt, is leverbaar vanaf juni 2016 en zal het succesverhaal voortzetten dat in 2013 begon. Sinds die oorspronkelijke lancering vond het iconische vlaggenschip van Maserati zijn weg naar meer dan 24.000 klanten in 72 landen.

De buitenkant van de gerestylede Quattroporte is te herkennen aan het nieuwe bumperontwerp met matzwart profiel aan de voorkant en de matzwarte diffuserinzet achter. De grille is spitser en imposanter, met verticale chroomelementen die contrasteren met de diepte van de haaienneus. Andere onderscheidende details van de nieuwe Quattroporte zijn de matzwarte zijskirts en de buitenspiegels, die ook een kleine restyling hebben ondergaan om er enkele nieuwe technische functies in kwijt te kunnen.

Een elektrisch verstelbare grilleafsluiter is achter de grille geplaatst, tussen de ventilatieopeningen en de radiateur van de motor. Deze klep zorgt voor optimale controle over de vloeistoftemperaturen van de motor en samen met de geoptimaliseerde voor- en achterbumpers, achterdiffuser en vlakke bodem vermindert dat de luchtweerstand met 10 procent.

De verbeteringen in het interieur hebben als doel de puurheid van de auto te vergroten door de functionele delen te accentueren. Dit gebeurt middels de fraaie integratie van de nieuwe interface-elementen met het infotainment en de tunnelconsole. Het nieuw ontworpen centrale dashboard heeft nu een zeer aanraakgevoelig hoge-resolutiescherm van 8,4 inch met multitouch functie. Dit gedeelte wordt nu gekenmerkt door een doorlopend technisch element dat het scherm, de nieuwe klimaatregelaar en het nieuwe handschoenenkastje herbergt in één naadloos ontwerp.

De lagere middenconsole is ook hertekend en heeft nu een draaiknop voor volume en menubesturing, plus een nieuwe afdekking en telefoonhouder. De stilistische benadering van deze functionele elementen staat een minimalistisch design toe voor het midden van het dashboard. Het nieuwe infotainmentsysteem is te koppelen met zowel Apple CarPlay als Android Auto.

Een nieuw pakket geavanceerde rijassistentiesystemen is optioneel leverbaar in de Quattroporte. Het omvat adaptieve cruise control met Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist en Automated Emergency Braking. Een Surround View Camera is optioneel te combineren met dit Driver Assistance pakket.

Alle Quattroportes zijn nu uitgerust met luchtkwaliteitsensor, die het comfort voor de inzittenden. aanzienlijk verbetert De intelligente sensor is gekoppeld aan een analysesysteem dat de vervuiling in de buitenlucht meet en voorkomt dat vervuilde lucht en giftige gassen in de auto terechtkomen.

GranLusso en GranSport: twee unieke uitvoeringen

Al vanaf het prille begin vertegenwoordigt Maserati de perfecte mix van luxe en sportiviteit dankzij technologie die voortkomt uit de racerij. Met de restyling van de Quattroporte lanceert Maserati een nieuwe modelstrategie om zijn veeleisende klanten de extra keuze te bieden uit twee unieke uitvoeringen, die de pijlers van het merk-DNA onderstrepen: GranLusso en GranSport. Deze schitterende uitvoeringen zijn te bestellen als upgrade voor alle Quattroporte V6-versies: Quattroporte Diesel, Quattroporte, Quattroporte S en Quattroporte S Q4. Beide uitvoeringen krijgen dezelfde prijzen in het hele gamma. De topversie Quattroporte GTS met V8 biturbomotor is exclusief verkrijgbaar met GranLusso- of GranSport-pakket als onderdeel van de standaarduitrusting.

Elk uitvoeringsniveau is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar een even opvallende als unieke sedan in het topsegment. De GranLusso en GranSport zijn direct herkenbaar door het onderscheidende uiterlijk en unieke interieur.

Maserati Quattroporte

Terug naar overzicht