Driven by you.
Nieuwe FTributo Special Edition ter ere van Maria Teresa De Filippis

Nieuwe FTributo Special Edition ter ere van Maria Teresa De Filippis

13 oktober 2022 11:44
Categorie: Driessen Autogroep, Maserati

Maria Teresa was de eerste vrouw die zich kwalificeerde voor een Formule 1 Grand Prix, nadat ze dit had gedaan aan boord van een Maserati 250F.

De vasthoudende geest van Maria Teresa De Filippis en de tijdloze verwijzing naar de racewereld van de Trident hebben de nieuwe FTributo Special Edition geïnspireerd, een gelimiteerde serie beschikbaar voor de Ghibli en Levante in twee exclusieve kleuren: Arancio Devil en Grigio Lamiera.

De speciale editie tilt sportiviteit naar een nieuw niveau, dankzij de opvallende details en sportieve esthetiek. Zelfs de buitenkant herinnert duidelijk aan de adrenalinekick op het circuit. Arancio Devil is een speciale verzadigde sinaasappel, een combinatie van levendige energie en durf, om te herinneren aan de bijnaam van Maria Teresa, "de duivelin".

Omgekeerd is het grijs geïnspireerd op het circuit, Maserati's echte "thuis", waar de Trident overwinningen heeft behaald en zijn beste prestaties heeft geleverd.

Als aanvulling op het exterieur, in de Arancio Devil-kleurstelling, wordt de Levante FTributo geleverd met 21-inch Anteo-wielen of 21-inch Titano-wielen voor de Ghibli FTributo in de nieuwe Grigio Opaco-kleur. De velgdetails zijn uitgevoerd in kobaltblauw, inclusief het specifieke embleem op het spatbord en het Trident-logo op de C-stijl.

Voor de Grigio Lamiera-carrosserie verandert de wielkleur in Glossy Black, terwijl de details, het specifieke embleem en het Trident-logo contrasterend oranje zijn.

Bij het binnenkomen van de cabine worden de tinten van de buitenafwerkingen overgenomen in kobaltblauw en oranje stiksel, gecombineerd met zwart of oranje en natuurlijk PienoFiore (volnerf) leer.

In oktober 1955 nam De Filippis deel aan de 39e Targa Florio, in een Maserati A6GCS (gedeeld met Luigi Bellucci). Ze zou de negende plaats algemeen behalen (vierde in de tweeliterklasse). Dit was het keerpunt dat haar, de ene uitdaging na de andere, ertoe zou brengen om conventies te doorbreken en in 1958 de eerste vrouw te worden die deelnam aan de Formule 1, wederom in een Maserati.

Zevenenzestig oktober later viert de FTributo Special Edition het sportieve erfgoed van Maserati en zijn revolutionaire overwinningen op het circuit. Elegantie, extreme prestaties en sportiviteit vernieuwen de winnende combinatie tussen Maserati en Maria Teresa De Filippis. Een verhaal van vasthoudendheid, moed en durf. Het vermogen om uitdagingen aan te gaan, te concurreren en te winnen - op het circuit en daarbuiten, vastberaden vooruitkijkend naar de toekomst.

Terug naar overzicht