Driven by you.
Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV op de shortlist voor 2019 Car of the Year award.

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV op de shortlist voor 2019 Car of the Year award.

7 december 2018 13:02
Categorie: Citroën, Driessen Autogroep

De jury van Auto van het Jaar heeft sinds 1964 elk jaar het beste nieuwe model geselecteerd, waarbij ongeveer 60 journalisten uit 23 Europese landen aan het stemproces deelnamen. De winnende auto's worden beoordeeld op basis van criteria zoals value-for-money, ontwerp, comfort, veiligheid, technologie en milieuprestaties.

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV is een van de zeven finalisten die strijden voor de titel 2019 auto van het jaar. De nieuwe C5 Aircross SUV onderscheidt zich van de massa door zijn unieke, energieke en assertieve persoonlijkheid. Tijdens zijn publieke debuut op het autosalon van Parijs 2018 heeft het nieuwe vlaggenschip van Citroën al meer dan 1500 bestellingen in heel Europa aangetrokken. De officiële UK 'te koop' datum voor de nieuwe C5 Aircross SUV is maandag 4 februari. Op maandag 3 december openen de orderboeken het dealernetwerk van Citroën.

De nieuwe C5 Aircross SUV heeft een robuust, gespierd en krachtig ontwerp. De vloeiende vorm wordt onderbroken door sterke grafische kenmerken, waaronder de Airbump®-panelen aan de onderkant van de deuren. Dankzij het Citroën Advanced Comfort®- programma onderscheidt de nieuwe C5 Aircross SUV zich door zijn algehele comfort en ruime interieur. De nieuwe Citroën C5 Aircross SUV biedt een modulariteitsniveau dat uniek is in zijn segment, met drie afzonderlijke, glijdende, neerklapbare en verstelbare achterstoelen en het beste bagageruim van 580 tot 720 liter, en tot 1.630-liter met de stoelen op de tweede rij neergeklapt.

De nieuwe C5 Aircross SUV is ook uitgerust met 20 nieuwste generatie rijhulpsystemen en zes geavanceerde connectiviteitstechnologieën.

Met een totale verkoop van 590.000 in Europa is 2018 het vijfde opeenvolgende jaar van groei voor het merk Citroën. De omzet ligt zeven jaar hoog, een stijging van 6% in Europa op jaarbasis. Na het daverende succes van de Citroën C3 Aircross Compact SUV - het eerste model in het SUV-offensief van Citroën met orders van in totaal bijna 120.000 eenheden - is de nieuwe Citroën C5 Aircross SUV een integraal onderdeel van Citroën's vernieuwing en zal het de sterke prestaties van het merk in 2019 blijven voortzetten. in het volgende decennium.

Na vergelijkende tests tussen de zeven geselecteerde auto's in februari 2019, zal het model met de meeste stemmen van de jury van het Auto van het Jaar de prestigieuze titel krijgen op maandag 4 maart 2019, net voorafgaand aan de opening van de Autosalon van Genève.

Terug naar overzicht