Driven by you.
Driven by you.
Maserati Multi 70 wint 39e Rolex Middle Sea Race

Maserati Multi 70 wint 39e Rolex Middle Sea Race

25 oktober 2018 11:05
Categorie: Driessen Autogroep, Maserati, Persberichten

Afgelopen maandag kwam de Maserati Multi 70 als eerste over de finish van de Rolex Middle Sea Race. In een tijd van 2 dagen, 11 uur, 54 minuten en 85 seconden legde de Maserati de 606 mijl van de historische Maltese regatta af.

Skipper Giovanni Soldini en zijn team aan boord van de Maserati Multi 70 voeren op zaterdag 20 oktober om 11.00 lokale tijd over de startlijn in de Grand Harbour van Malta. Geholpen door 15 knopen noordoostenwind zetten ze meteen koers naar Sicilië. Na het passeren van Capo Passero liep Maserati Multi 70 schade op aan de hydraulische cilinder van het grootzeil, maar gelukkig wist de bemanning het probleem snel op te lossen. Slechts een uur later ging echter het roer kapot.

“We realiseerden ons de ernst van de situatie en haalden direct het beschadigde roer uit het water”, legt Soldini uit. “We hadden niks geraakt, dus denken we dat het een constructiefout is geweest. Onze concurrent PowerPlay – waarmee we op dat moment in gevecht waren – nam de koppositie van ons over, maar uiteindelijk raakten we niet meer dan een paar meter achterop.” Een belangrijk moment in de zeilwedstrijd was de beslissing van Soldini en Vittorio Bissaro om de Straat van Messina vanuit het oosten te naderen. Dit gaf de Maserati Multi 70 een duidelijk voordeel ten opzichte van PowerPlay.

Maandag 22 oktober was buitengewoon uitdagend voor Soldini en zijn bemanning, want PowerPlay had vlak voor het laatste stuk van Lampedusa naar Malta vrijwel haar hele achterstand goedgemaakt. “Het was een fantastische wedstrijd”, gaat Soldini verder. “PowerPlay gaf niet op en dat zorgde voor een prachtige strijd. Ik wil het Maserati Multi 70-team ontzettend bedanken, want iedereen heeft een topprestatie geleverd.”

De volgende wedstrijd waar Maserati Multi 70 aan zal deelnemen is de RORC Transatlantic Race, die op 24 november op Lanzarote in de Canarische Eilanden begint.

Terug naar overzicht