Driven by you.
Een goede zithouding in 7 stappen!

Een goede zithouding in 7 stappen!

29 maart 2016 15:38
Categorie: Alfa Romeo, Citroën, Driessen Autogroep, Honda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Suzuki, Toyota

Veilig en comfortabel de weg op: een goede zithouding in 7 stappen!

Of je nu op vakantie gaat, de kinderen naar school brengt, bij je ouders op bezoek gaat of iedere dag op en neer naar je werk gaat. Een goede zithouding in uw auto is ontzettend belangrijk! Omdat je veel tijd doorbrengt in je auto, is het belangrijk dat je een goede zithouding hebt. Voorkom een stijve nek of rug na of tijdens een lange reis. Rijden in jouw Driessen auto hoort natuurlijk plezierig en comfortabel te zijn. Het is daarom goed om af en toe je zithouding aan te scherpen. Stel daarom je zithouding af in 7 stappen!

Autostoel afstellen in 7 stappen:

  1. Ga rechtop zitten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar wordt vaak vergeten of niet gedaan. Plaats je bekken zo ver mogelijk achterin de stoel, maar zorg er wel voor dat je voeten goed bij de pedalen kunnen. Creëer indien nodig steun voor je onderrug, maar houd je bekken altijd recht.
  2. De afstand tussen je knieholte en de voorkant van de stoel hoort 5 tot 10 centimeter te zijn. Dat is ongeveer één vuist breed. Laat je bovenbeen op de zitting rusten en let erop dat de stand van je bovenbeen ten opzichte van de stoel niet verandert bij het intrappen van de pedalen.
  3. Stel de autorugleuning goed in. De juiste zithoek tussen je bovenbenen en romp is ongeveer 90 graden. Het is belangrijk dat je het stuur kan pakken zonder je schouders geforceerd te gebruiken en aan te spannen. Leg je handen losjes op het stuur, zodat je ellebogen niet zijn gestrekt. Tip: zorg ervoor dat je bij het instellen van de rugleuning je polsen op het stuur legt. Dit is meestal de juiste afstand!
  4. Stel vervolgens je autostuur in. Het is bij iedere auto mogelijk om het autostuur in te stellen. Weet je niet hoe je het autostuur moet instellen? Kijk dan in het instructieboekje van je auto om te zien hoe dit moet. Uiteraard kun je ook langskomen bij een van onze vestigingen. Wij helpen u graag! Zorg ervoor dat je alle meters en instrumenten op het dashboard goed kunt lezen. 
  5. Stel je hoofdsteun in. Houdt als vuistregel aan dat de bovenkant van de hoofdsteun even hoog hoort te zijn als de bovenkant van je hoofd. Dit is belangrijk en zorgt ervoor dat bij een botsing je hoofd goed en stevig wordt opgevangen. De afstand tussen je hoofd en de hoofdsteun mag niet meer zijn dan 5 centimeter.
  6. Stel je autospiegels juist af. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed zicht hebt, maar je stelt autospiegels ook zo af, dat je niet (een stukje) uit je stoel hoeft te komen om volledig overzicht op de weg te hebben.
  7. Neem de ideale zithouding aan. Nu je stoel, stuur en autospiegels goed zijn afgesteld, hoef je alleen nog de juiste zithouding aan te nemen. Ga rechtop en ontspannen zitten. Je hoofd moet recht boven je schouders en nek zitten. Houd je schouders laag en ontspannen én dan is het alleen nog een kwestie van wegrijden.

Tip: kom je binnenkort langs voor een onderhoudsbeurt? Vraag dan onze service- en verkoopmedewerkers bij een van onze vestigingen om je te helpen bij het goed afstellen van je stoel, stuur en spiegels voor de perfecte zithouding. Zó ga je pas echt veilig en comfortabel op weg. Wij helpen u graag. Dat is typisch Driessen. Driven by you.

Terug naar overzicht