Driven by you.
Driven by you.
Alle Maserati's vanaf 2019 (deels) elektrisch

Alle Maserati's vanaf 2019 (deels) elektrisch

1 augustus 2017 08:51
Categorie: Maserati

Maserati wordt het eerste merk van Fiat Chrysler Automobiles dat zich volledig stort op (deels) elektrische aandrijflijnen. Met ingang van 2019 zullen alle nieuwe Maserati's over een dergelijke aandrijving beschikken.

Sergio Marchionne, de CEO van het Italiaans-Amerikaanse concern, maakte dat volgens AutoExpress bekend tijdens een topbespreking. De topman gaf aan dat FCA tot op heden terughoudend is geweest op het gebied van elektrische auto's, maar nu toch de toekomstvisie in die richting bijstelt. Maserati zal vanaf 2019 niet alleen met nieuwe modellen komen, maar ook het bestaande gamma vernieuwen. Dat is het startschot voor uitsluitend gebruik van hybride en volledig elektrische krachtbronnen.

Rond mei 2017 doken geruchten op dat de Levante-hybridetechniek van de Chrysler Pacifica Hybrid zou krijgen. Een volledig elektrische Maserati zou in 2019 in de vorm van de Maaserati Alfieri (foto) op de markt moeten verschijnen. Roberto Fideli, die zijn strepen verdiende bij BMW's i-divisie, is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling bij Alfa Romeo en Maserati. Vorig jaar werd bekend dat hij de opdracht heeft gekregen om Maserati klaar te maken voor een elektrische toekomst.

Terug naar overzicht