Driven by you.
Driven by you.
Winterbanden service

Kies voor veiligheid en extra grip tijdens de koude maanden

Winterbanden

Kies voor veiligheid wanneer de koude maanden met veel regen, sneeuw en kou weer arriveren. Wij adviseren u om tussen oktober en maart winterbanden te gebruiken. In deze maanden krijgt uw auto het zwaarder te verduren en kunt uw auto extra grip goed gebruiken.

Banden wisselen?
Geen probleem! Voor slechts €72,50 verwisselen wij uw zomer- of winterbanden. De banden worden verwisseld, gemonteerd en gebalanceerd. De prijs geldt voor particulieren en is voor het wisselen van zomerbanden naar winterbanden of vice versa. De prijs is voor 4 banden.

Wielen wisselen?
Geen probleem! Voor slechts €37,50 verwisselen wij uw zomer- of winterwielen.De prijs geldt voor het wisselen van een set zomerwielen naar winterwielen of vice versa. Een wiel is een band + velg. De prijs geldt voor particulieren en is voor het wisselen van 4 wielen en is inclusief BTW.

Bandenopslag:
Thuis geen plek om uw zomer- of winterbanden op te slaan? Geen probleem! Wij helpen u graag. Voor slechts €32,50 incl. BTW slaan wij uw banden op. De opslagkosten van uw banden (set van 4) geldt enkel voor particulieren en wordt per half jaar doorbelast. 

Meer weten? Lees hier meer informatie over bandenopslag of vraag onze medewerkers bij het verwisselen van uw banden of wielen naar de mogelijkheden.

Bandenspanning:
Controleer regelmatig de bandenspanning van uw auto. Dit is niet alleen gunstig ten behoeve van de wegligging, maar ook voor een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage. Eveneens goed voor uw portemonnee dus. Hulp nodig? Geen probleem! Bij de Driessen Autogroep kunt u altijd gratis uw bandenspanning laten controleren!


Plan uw afspraak:

Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt door de Driessen Autogroep zoals beschreven in ons Privacy Statement.


Winterbanden; niet verplicht, wel aanbevolen

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Toch bevelen wij u aan om ook in Nederland op winterbanden te rijden. In veel landen zijn tegenwoordig winterbanden verplicht gedurende de koude  wintermaanden. Winterbanden wisselen is zo gebeurt en is klaar terwijl u wacht.

Infographic remweg zomer- en winterbanden

Waarom winterbanden?

Zomerbanden zijn minder geschikt om mee te rijden bij slechte, winterse omstandigheden. Dit heeft alles te maken met de rubbersamenstelling van de verschillende soorten banden. Bij zomerbanden wordt het rubber van de banden harder in de kou, waardoor de remweg langer wordt. Winterbanden daarentegen hebben een andere rubbersamenstelling, die langer zacht blijft bij lage temperaturen. Het is daarom raadzaam om tijdig uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden.

Langere remweg

Een winterband heeft bijvoorbeeld bij een snelheid van 50 km per uur een remweg van 32 meter, terwijl deze bij een zomerband 63 meter bedraagt. Dat is dus bijna het dubbele! Wees voorzichtig, en wees voorbereid. De winterse weersomstandigheden kunnen erg verraderlijk zijn. Meer informatie en tips over hoe u veilig en goed voorbereid de weg op kunt? Bekijk dan zeker onze Wintertips!