Driven by you.
Winterbanden service

Kies voor veiligheid en extra grip tijdens de koude maanden

Het is weer tijd voor winterbanden


Bent u al voorbereid op de herfst en winter? Kies voor veiligheid wanneer de koude maanden met regen, sneeuw en kou weer arriveren.

Winterbanden; tussen oktober en maart 


In deze maanden krijgt uw auto het zwaarder te verduren en kunt uw auto extra grip goed gebruiken. Plan hieronder uw bandenwissel in of neem contact op voor advies over de juiste banden voor uw auto.

Winterbanden; niet verplicht, wel aanbevolen


In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Winterbanden zijn in veel (Europese) landen in de winter verplicht.  Toch bevelen wij u aan om ook in Nederland op winterbanden te rijden. 

Plan hier gemakkelijk uw afspraak via onze werkplaatsplanner:

 

Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt door de Driessen Autogroep zoals beschreven in ons Privacy Statement.

Wielen wisselen?
Geen probleem! Voor slechts €59,- verwisselen wij uw zomer- of winterwielen. De prijs geldt voor het wisselen van een set zomerwielen naar winterwielen of vice versa. Een wiel is een band + velg. De prijs is voor het wisselen van 4 wielen en is inclusief BTW.

Banden wisselen?
Geen probleem! Vanaf €119,- verwisselen wij uw zomer- of winterbanden. De banden worden verwisseld, gemonteerd en gebalanceerd. De prijs is voor het wisselen van zomerbanden naar winterbanden of vice versa. De prijs is voor 4 banden.

Bandenopslag:
Thuis geen plek om uw zomer- of winterbanden op te slaan? Geen probleem! Wij helpen u graag. Voor slechts €39,- incl. BTW slaan wij uw banden op. De opslagkosten van uw banden (set van 4) wordt per half jaar doorbelast. 

Meer weten? Lees hier meer informatie over bandenopslag of vraag onze medewerkers bij het verwisselen van uw banden of wielen naar de mogelijkheden.

Bandenspanning:
Controleer regelmatig de bandenspanning van uw auto. Dit is niet alleen gunstig ten behoeve van de wegligging, maar ook voor een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage. Eveneens goed voor uw portemonnee dus. Hulp nodig? Geen probleem! Bij de Driessen Autogroep kunt u altijd gratis uw bandenspanning laten controleren!

Winterbanden geven bij temperaturen onder 7°C de beste grip. Er is een groot verschil in de remweg: een winterband heeft bij een snelheid van 50 km per uur een remweg van 32 meter, terwijl deze bij een zomerband 63 meter bedraagt. Dit door het speciale profiel van de winterbanden en de rubbersamenstelling die speciaal voor lage temperaturen is gemaakt.

 

Infographic remweg zomer- en winterbanden