Driven by you.
Driven by you.
Nieuwe SUV behaalt topscore in Euro NCAP-crashtest

Nieuwe SUV behaalt topscore in Euro NCAP-crashtest

8 november 2017 15:10
Categorie: Mitsubishi, Persberichten

Nieuwe SUV behaalt topscore in Euro NCAP-crashtest. Mitsubishi Eclipse Cross veiligste auto in zijn klasse

 

02-Eclipse-Cross-Euro-NCAP-infographics.jpg

Als veiligste auto in het compacte SUV-segment behaalde de Mitsubishi Eclipse Cross een score van 97 procent voor bescherming van volwassen inzittenden en 80 procent voor voetgangersbescherming. Dat zijn met afstand de beste scores tot op heden.

Ook het Forward Collision Mitigation-systeem bewijst zijn waarde. In de crashtest van Euro NCAP wist de Eclipse Cross in alle scenario’s en bij elke snelheid een aanrijding te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken. 

In veel van de tests die Euro NCAP uitvoerde, scoorde de Mitsubishi Eclipse Cross het maximaal aantal haalbare punten. Daarmee bereikte het nieuwe model de koppositie in zijn klasse en een waardering van vijf sterren voor veiligheid.

Nieuwe generatie Mitsubishi’s

De Eclipse Cross is de eerste van de nieuwe generatie modellen van Mitsubishi Motors. De compacte SUV combineert scherpe lijnen met de uitgebreide expertise van Mitsubishi Motors op het gebied van SUV’s en vierwielaandrijving.

Op 3 oktober jl. kwam de export van de Mitsubishi Eclipse Cross naar Europa op gang. Het model komt in tachtig landen op de markt, inclusief Australië, Japan en Noord-Amerika. Nog in het huidige fiscale jaar – eindigend op 30 maart 2018 – verwacht Mitsubishi zo’n 50.000 exemplaren te exporteren

Over de Mitsubishi Eclipse Cross

De Mitsubishi Eclipse Cross combineert een stijlvolle uitstraling en de beste bescherming in zijn klasse met zijn Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie (RISE), zeven SRS-tweefasenairbags en veiligheidsgordels.

De Eclipse Cross wordt geleverd met Mitsubishi’s geavanceerde Super All Wheel Control-systeem (S-AWC) dat via het remsysteem de trekkracht op de afzonderlijke achterwielen reguleert. Dat zorgt voor optimale stabiliteit en controle. De SUV Coupé is tevens voorzien van een voorzijde die een grote impact kan absorberen en kreukelzones onder de motorkap die de bescherming van de inzittenden in een crash optimaliseren.

Terug naar overzicht