Driven by you.
Nieuwe generatie COLT: Mitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment
Mitsubishi COLT generatie 1979
Mitsubishi COLT generatie 1983
Mitsubishi COLT generatie 1987
Mitsubishi COLT generatie 1991
Mitsubishi COLT generatie 1995
Mitsubishi COLT generatie 2004
Mitsubishi COLT generatie 1962

Nieuwe generatie COLT: Mitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment

7 april 2022 15:30
Categorie: Mitsubishi

Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi COLT wordt de marktdekking van Mitsubishi Motors in de belangrijkste Europese segmenten aanzienlijk vergroot. De nieuwe Mitsubishi COLT wordt aangeboden naast de Mitsubishi Space Star, de nieuwe Mitsubishi ASX en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV.

Vanaf 2023 bestaat het nieuwe personenautogamma van Mitsubishi Motors volledig uit hatchbacks en SUV’s die ook leverbaar zijn met geëlektrificeerde aandrijving (HEV en PHEV).

De naam COLT werd door Mitsubishi Motors voor het eerst toegepast in 1962. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide de COLT uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi Motors. Van de laatste generatie, die tot eind 2012 werd geproduceerd door NedCar in Born, zijn meer dan 400.000* exemplaren verkocht.

De nieuwe Mitsubishi COLT komt op de markt met een complete uitrusting, de nieuwste technologie en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de COLT gebouwd op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Frank Krol, President & CEO bij Mitsubishi Motors Europe: “Met de komst van de nieuwe COLT hatchback en de recent aangekondigde ASX neemt ons Europese aanbod in 2023 aanzienlijk toe, naast de Space Star en Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors heeft een rijke historie in het B-segment en de naam COLT is hier synoniem aan. We kijken uit naar een nieuw succesvol hoofdstuk van de COLT en van het merk Mitsubishi Motors in Europa.”

* 403.957 verkochte exemplaren in Europa tussen 2004 en 2014.

Terug naar overzicht