Driven by you.
Driven by you.
Maserati maakt plannen voor ontwikkeling en productie nieuwe geëlektrificeerde modellen bekend.

Maserati maakt plannen voor ontwikkeling en productie nieuwe geëlektrificeerde modellen bekend.

19 februari 2020 10:01
Categorie: Maserati

Na de aankondiging van de tests met de nieuwe, volledig elektrische aandrijflijnen voor de toekomstige modellen van Maserati, maakt het merk nu ook de ontwikkelings- en productieplannen voor de geëlektrificeerde Maserati-range bekend. Alle nieuwe Maserati-modellen worden 100% ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Italië, en krijgen hybride en batterij-elektrische aandrijfsystemen. Daarmee waarborgen ze het innovatie- en performanceniveau dat zo kenmerkend is voor het DNA van het merk.


Maserati’s elektrificatieprogramma start nog dit jaar. Het spits wordt afgebeten door de nieuwe Ghibli, het eerste hybridemodel van Maserati. De productie van de nieuwe Maserati GranTurismo en GranCabrio, de eerste modellen van het merk die een 100% elektrische aandrijving krijgen, start in 2021. Maserati heeft besloten om de GranTurismo en GranCabrio te produceren in de Mirafiori-fabriek, waarin het merk 800 miljoen euro investeert. Van de meest recente generatie van de GranTurismo en GranCabrio – twee iconische auto’s voor het merk met de drietand – verkocht Maserati tussen 2007 en 2019 meer dan 40.000 exemplaren.


Gedurende 2020 versterkt Mirafiori zijn rol als toonaangevende productiefaciliteit die hoofdzakelijk is ingericht voor de elektrificatie en mobiliteit van de toekomst. Een groot deel van de capaciteit van de fabriek wordt toegewezen aan de productie van de nieuwe geëlektrificeerde auto’s van het merk.


Het hart van Maserati klopt echter nog immer in Modena, waar het hoofdkantoor is gevestigd, en waar de modellen worden ontwikkeld en getest. Voor Maserati is Modena de plek waar al 80 jaar lang bijzondere auto’s worden gebouwd die zich onderscheiden door luxe, elegantie, stijl, prestaties en kwaliteit, en die in meer dan 70 landen worden verkocht.


De eerste van de nieuwe in Modena geproduceerde Maserati-modellen wordt in 2020 de supersportwagen, die bol staat van de technologie en die de traditionele merkwaarden van Maserati weerspiegelt. De productielijn in de fabriek in Modena wordt momenteel verregaand gemoderniseerd, deels om de lijn voor te bereiden op de elektrische variant van dit nieuwe model. Tegelijkertijd is Maserati gestart met de bouw van een lakstraat, een compleet nieuwe toevoeging aan de productiefaciliteit.


Modena vormt tevens de basis voor het Innovation Lab, het hart van de technologische R&D en het design van Maserati, en waar alle modellen van vandaag en morgen worden ontworpen. Hier ondersteunen digitale processen de ontwikkeling van producten, en wordt de exclusieve Maserati-formule toegepast waarin het menselijke element direct vanaf de allereerste fase in de ontwikkeling van een auto wordt geïntegreerd. Daarbij wordt de klantfocus via een exclusieve hardware-software mix verwerkt in de wereld van virtuele simulaties. Dit digitale proces support de productontwikkeling op drie belangrijke gebieden: de Static Simulator, de nieuwste generatie van de Dynamic Simulator met DiM-technologie (Driver-in-Motion) en de ‘User eXperience’ ontwikkelingslabs.


Verder volgt een nieuwe Maserati utility vehicle die in Cassino gebouwd gaat worden en een voorname rol voor het merk moet gaan spelen dankzij zijn innovatieve technologieën. Maserati investeert zo’n 800 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn, waarmee aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 wordt gestart. De eerste preproductiemodellen zullen naar verwachting in 2021 van de lijn gaan rollen.


Voor meer informatie over Maserati: www.media.maserati.com

Terug naar overzicht