Driven by you.
Driessen Autogroep vernieuwt wagenpark Ergon

Driessen Autogroep vernieuwt wagenpark Ergon

4 mei 2016 09:11
Categorie: Citroën, Driessen Autogroep, Nissan, Persberichten

Driessen Autogroep heeft in zeven maanden tijd 110 Citroëns en 9 elektrisch aangedreven Nissans geleverd aan Ergon. Het nieuwe wagenpark levert Ergon niet alleen schonere en zuinigere wagens op, maar ook de voortzetting van een succesvolle samenwerking op basis van social return.

In april was de officiële overdracht van de wagens. Het was een flinke klus om de 110 Citroëns en 9 Nissans type E-NV200, voorzien van de nieuwe huisstijl, in een tijdsbestek van zeven maanden te leveren!

Voordelen
Door het wagenpark grotendeels te vernieuwen, worden de jaarlijkse exploitatiekosten lager. De gezamenlijke Europese Aanbesteding van sw-bedrijven resulteert in hoge kortingen, lage onderhoudskosten en hoge vaste restwaardes aan het einde van de contractperiode. Daarnaast zijn de nieuwe voertuigen zuiniger en kennen veelal een hogere, schonere emissienorm. Dat geldt natuurlijk helemaal voor de 100% elektrisch aangedreven wagens. Door te kiezen voor meer uniformiteit, minder gespecialiseerde voertuigen, de uitwisselbaarheid en het beperkt beplakken schadegevoelige plaatsen, levert dit ook in de toekomst een besparing op.

Social return
In 2008 sloten Driessen Autogroep en Ergon voor het eerst een zevenjarig contract, waarbij ook over social return afspraken werden gemaakt. Driessen maakt in de vorm van groenonderhoud, printwerk en postverspreiding gebruik van de diensten van Ergon. En op dit moment is er een detacheringsovereenkomst van meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Selectie
Cedris, de landelijke branchevereniging voor Sociale Werkvoorziening (SW), heeft in 2011 een aanbesteding laten verzorgen voor alle sw-bedrijven. Hieruit zijn de merken Citroën, Peugeot en Volkswagen naar voren gekomen. Uit deze selectie heeft Ergon onder andere voor het merk Citroën gekozen. De total cost of ownership bij dit merk is het meest voordelig. De prettige samenwerking en goede service van de afgelopen jaren waren voor Ergon ook doorslaggevend om opnieuw voor Driessen Autogroep te kiezen. Driessen heeft bewezen zo’n grootschalige verkoop met maatwerk in een kort tijdsbestek te kunnen realiseren. Daarnaast bieden zij een totaalpakket aan diensten, zoals een eigen schade- en verhuurbedrijf en maken zij onderscheid tussen het personenwagen- en bedrijfswagensegment.

Terug naar overzicht