Driven by you.
Driven by you.
Consumentenbond: Mitsubishi betrouwbaarste automerk

Consumentenbond: Mitsubishi betrouwbaarste automerk

6 december 2016 16:18
Categorie: Mitsubishi

Mitsubishi is opnieuw uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk volgens de consumentenbond met ASX en Space Star als uitblinkers.

In de automankementen-test van de Consumentenbond - die is gepubliceerd in de Consumentengids van december 2016 - wordt de betrouwbaarheid en daarmee ook de veiligheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw onderstreept. Ook in de Duitse en Amerikaanse pechstatistieken zijn de modellen van Mitsubishi structureel minder storingsgevoelig dan veel klassegenoten. 

Uitzonderlijke scores


Mitsubishi Motors scoort in de automankementen-test van de Consumentenbond een rapportcijfer van 8,4. Daarmee houdt het merken als Honda, Suzuki en Toyota achter zich, die met het rapportcijfer 8,2 op een gedeelde tweede plek staan.

De Consumentenbond roemt de Mitsubishi ASX: met een rapportcijfer van 9,3 één van de uitblinkers in de betrouwbaarheidstest. Zo is er geen enkel probleemgeval bekend dat direct moest worden verholpen om een verdere reis mogelijk te maken. Hetzelfde geldt voor de Mitsubishi Space Star, die met een 9,2 eveneens uitzonderlijk hoog scoort.

De resultaten zijn gebaseerd op online afgenomen enquêtes onder eigenaar van auto’s van maximaal tien jaar oud. De respons werd ingedeeld in drie categorieën: als men door kon rijden, kreeg dit een wegingsfactor van 20%. Moest men direct naar de garage, dan was de wegingsfactor 35%. Kon men niet verder rijden, dan was de wegingsfactor 45%.

Tenslotte, een rapportcijfer om trots op te zijn als Mitsubishi dealer!

Bron: Mitsubishi motors

Terug naar overzicht