Driven by you.
Driven by you.
5 tips voor uw vakantievoorbereiding

5 tips voor uw vakantievoorbereiding

7 juli 2017 08:42
Categorie: Driessen Autogroep

Natuurlijk ga je ervan uit dat er niets gebeurt, maar het is wel belangrijk om het een en ander goed te regelen. Ga met een gerust hart op vakantie!

Hulpverlening in het buitenland

Indien u strand in het buitenland dan kunt u bellen met ons alarmnummer: Eurocross alarmcentrale 040-2421000.

Caravan of aanhangwagen: hoe een groene kaart te ontvangen?

Gaat u met de caravan of aanhangwagen op vakantie, dan kunt u bij ons een groene kaart hiervoor opvragen. Graag ontvangen wij dan het kenteken van de auto en die van de aanhanger, chassisnummer, merk en type van de caravan en/of aanhanger.

Milieuvignetten

Parijs (binnen de peripherique) mag je tegenwoordig ook al niet meer in zonder vignet. De tijd tussen aanvraag en levering kan oplopen tot 6 weken. Iets om rekening mee te houden. Om de kosten hoef je het niet te laten. Een vignet kost € 4,80, de bekeuring een veelvoud minimaal € 45,-. In andere steden schijn je ook met hetzelfde vignet toegang te hebben.  

Milieuzones in Europa

In sommige landen zijn milieuzones ingesteld. Gaat u met de auto op vakantie dan bestaat de kans dat je met je wagen door een milieuzone heen moet. De ANWB heeft een lijstje opgesteld van de landen waarop dit van toepassing is.

Tanken van E10 brandstof

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent ethanol. Ethanol kan sommige auto's aantasten. In Frankrijk, Duitsland en sindskort ook in Belgie, bieden de tankstations de brandstof E10 aan als alternatieve benzine. Als een voertuig niet geschikt is voor E10 dan kan het tanken van deze brandstof onnodige schade veroorzaken. Bij twijfel raadpleeg uw merkdealer, handleiding of binnenzijde tankdop.

Terug naar overzicht