Driven by you.
Driven by you.
40e verjaardag van Mitsubishi; 40 jaar pick-up succes voor Mitsubishi Motors

40e verjaardag van Mitsubishi; 40 jaar pick-up succes voor Mitsubishi Motors

24 september 2018 11:58
Categorie: Mitsubishi

Het succes begon in 1978 toen de eerste generatie gelanceerd werd. Sindsdien heeft Mitsubishi wereldwijd al meer dan 4,7 miljoen pick-ups verkocht. Meer informatie over de toekomst van de pick-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Mitsubishi L200, ook wel Triton genoemd in sommige landen. Staat erom bekend dat het een onverwoestbaar werkpaard is. De L200 heeft veel laadvermogen wat gecombineerd wordt met uitzonderlijke betrouwbaarheid en off-roadcapaciteiten. Hierdoor is deze stoere pick-up geliefd in landen waar deze eigenschappen onmisbaar zijn.

Excellentie op alle vlakken

De eerste 1-tons pick-up van Mitsubishi werd gelanceerd in 1978 onder de toepasselijke naam FORTE. Echter werd deze naam al snel veranderd voor exportmarkten. De L200 wordt nog steeds gevoerd in Europa.

Deze pick-up is niet alleen ontwikkeld om het hoge laadvermogen van 1 ton, maar ook vooral om overal op verschillende soorten wegen te excelleren. De hoogste prioriteit ging uit naar betrouwbaarheid, functionaliteit en robuustheid om zo aan de behoeften van de klanten te voldoen. Dit alles natuurlijk in combinatie met het comfortabele rijgedrag van een personenauto.

Basis voor latere 4WD’s

Voor optimaal gebruiksgemak voor klanten, ongeacht de staat van het wegdek, introduceerde Mitsubishi in 1980 een pick-up met de mogelijkheid tot inschakelbare 4WD. Dit was goed ontwikkeld door de decennialange expertise van Mitsubishi motors op het gebied van vierwielaandrijving. Dit was tevens de basis voor andere 4WD-voertuigen van Mitsubishi zoals de Pajero/Montero. 

Door de jaren heen zijn er verschillende generaties uitgebracht van de Mitsubishi L200. De tweede generatie werd gelanceerd in maart 1986 en was voor het eerst leverbaar met een enkele en een dubbele cabine. De derde generatie werd geproduceerd van 1995 tot 2005 en de vierde generatie werd in 2014 afgelost door de laatste en huidige Mitsubishi L200.

Terug naar overzicht