Driven by you.

Goede zomerbanden vergroten veiligheid

Wat is er nu leuker dan even lekker uitwaaien in uw cabrio met zonnige dagen? Cruisen over heerlijke landwegen in uw auto. Of gewoon het dagelijkse woon- werkverkeer. Bij komst van temperaturen boven 7°C is het belangrijk dat u uw winterbanden op tijd vervangt voor (nieuwe) zomerbanden. Goede zomerbanden hebben een kortere remweg, betere grip en wegligging. Ook bij regenval.

Soorten onderhoud aan uw banden:

Wielen wisselen?
Geen probleem! Voor slechts €59,- verwisselen wij uw zomer- of winterwielen. De prijs geldt voor het wisselen van een set zomerwielen naar winterwielen of vice versa. Een wiel is een band + velg. De prijs is voor het wisselen van 4 wielen en is inclusief BTW.

Banden wisselen?
Geen probleem! Vanaf €119,- verwisselen wij uw zomer- of winterbanden. De banden worden verwisseld, gemonteerd en gebalanceerd. De prijs is voor het wisselen van zomerbanden naar winterbanden of vice versa. De prijs is voor 4 banden.

Bandenopslag:
Thuis geen plek om uw zomer- of winterbanden op te slaan? Geen probleem! Wij helpen u graag. Voor slechts €39,- incl. BTW slaan wij uw banden op. De opslagkosten van uw banden (set van 4) wordt per half jaar doorbelast. 

Meer weten? Lees hier meer informatie over bandenopslag of vraag onze medewerkers bij het verwisselen van uw banden of wielen naar de mogelijkheden.

Bandenspanning:
Controleer regelmatig de bandenspanning van uw auto. Dit is niet alleen gunstig ten behoeve van de wegligging, maar ook voor een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage. Eveneens goed voor uw portemonnee dus. Hulp nodig? Geen probleem! Bij de Driessen Autogroep kunt u altijd gratis uw bandenspanning laten controleren!

Plan hier gemakkelijk uw afspraak via onze werkplaatsplanner:

Het belang van goede banden

Banden geven u grip. Het is het contact tussen uw auto en het wegdek. Banden zorgen voor optimaal remvermogen en een goede wegligging. De profieldiepte speelt altijd een belangrijke rol, of u nu winterbanden of zomerbanden heeft. Bij nieuwe zomerbanden is de profieldiepte ongeveer 8mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte voor autobanden is 1,6 mm. de Driessen Autogroep adviseert u om uw zomerbanden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm of minder. Kom dan gerust langs bij een van onze vestigingen of maak een afspraak!

Uiteraard zorgen goede banden voor een betere veiligheid en wegligging. Maar daarnaast voorkomen goede banden ook extra brandstofverbruik en onnodige slijtage van uw banden. Tegenwoordig worden banden voorzien van een Europees bandenlabel. Hierop kunt u snel en eenvoudig zien hoe een band scoort op brandstofverbruik, omgevingsgeluid en veiligheid. U kunt dit vergelijken met de energielabels.

Zomertips: om uw auto zomerklaar te maken

Controleer uw banden

Verleng de levensduur van uw banden en laat uw banden tijdig controleren bij een van onze vestigingen. Dit doen wij geheel gratis! Zo kunt u veilig op weg. 

 

Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt door de Driessen Autogroep zoals beschreven in ons Privacy Statement.

Meer weten over zomerbanden?

Heeft u vragen over uw zomerbanden of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op met een van onze service adviseurs of maak een afspraak.

Altijd scherp geprijst

Een nieuwe set banden is bij de Driessen Autogroep altijd scherp geprijsd, van premium banden tot budget banden. Wij adviseren u graag persoonlijk en op maat.

Veilig op weg tijdens de zomer!

Is uw auto al zomerklaar? Hier vindt u de blangrijkste tips, zodat u voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan wanneer u onderweg bent.

Icoon-bandenspanning-2.png

Bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt er voor dat u meer brandstof verbruikt dan nodig is. Zorg er daarom voor dat u regelmatig de spanning van uw banden controleert.

Icoon-Oliepeil-2.png

Oliepeil

Naast dat de olie in uw moter een smeermiddel is, is het ook een koel- en reinigingsmiddel. Het is belangrijd dat u deze tijdig (laat) bijvullen.

 Voordelen bandenwissel

  • Hét adres voor uw bandenwissel
  • Alle A-merken aanwezig
  • Opslag zomer- en winterbanden
  • Uitlijnen en balanceren
  • Premium kwaliteit tegen scherpe tarieven

Icoon-Koelvloeistof-2.png

Koelvloeistof 

Vul optijd uw koelvloeistof bij. Zo voorkomt u dat u onderweg niet met een oververhitte motor stil komt te staan!

Icoon-airco-1.png

Airco

Laat uw airco checken. Zo blijft het binnen uw auto lekker koel en voorkomt u muffe luchtjes tijdens een autorit.

Alle diensten onder één dak. Zorgeloos rijden begint hier!

Voor iedere vraag hebben wij een oplossing, zodat u altijd veilig en zorgeloos op weg bent. Met ons one-stop-shop principe bieden wij een totaalpakket aan mobiliteitsoplossingen. Dat betekent alle diensten onder één dak. Zo zijn wij u optimaal van dienst en bieden wij de service die u van ons verwacht. Dát is mobiliteit zonder zorgen. Onze mensen maken het verschil. Dát is typisch Driessen. Driven by you.