Driven by you.

MASERATI GRANTURISMO, DE BESTE IN ZIJN KLASSE

"The others just travel"

Uw passie voor die haast onmogelijke verzoening tussen absolute kracht en ultiem comfort heeft u naar hier gebracht. Klaar om luxueuze grand touring naar een nieuwe dimensie te tillen?

De originele GT spirit
Toen nog niemand eraan had gedacht om racesnelheid in een luxe auto te combineren, sloeg de Drietand deze nieuwe weg in: het originele GT-concept was een feit. We schrijven meer dan 75 jaar later en nog steeds staat het voor veel meer dan een auto - het is een ware levensstijl.

Gedurfd voorwaarts
Een afstand afleggen is zoveel meer dan achter het stuur kruipen; het is een opwindende emotie, onvergetelijk plezier. Snel, mooi, verfijnd, innovatief, de nieuwe GranTurismo is wat die ervaring naar ongekende hoogten zal brengen.

Race innovatie
Volledig elektrisch of Nettuno V6-vermogen. De nieuwe GranTurismo zal wederom racebaaninnovatie op de weg brengen voor ongekende prestaties. En hoe opwindend is dat beklijvende gevoel als het gepaard gaat met een superieur niveau van comfort?

Ontworpen om lang mee te gaan
Het designverhaal van GranTurismo wordt voortgezet in een nieuwe generatie. Zonder pretentie, puur en tijdloos om de principes van snelheid en verfijning het beste weer te geven. Dat is het Maserati-gevoel.

De nieuwe Maserati GranTurismo combineert fenomenale prestaties en groots comfort voor lange afstanden. De sportwagen wordt geleverd met zowel een krachtige verbrandingsmotor als met een innovatieve en100% elektrische aandrijflijn. Een nieuwe maatstaf, waarmee Maserati het idee achter de filosofie ‘Anderen zijn alleen maar onderweg’ werkelijkheid laat worden. De nieuwe Maserati GranTurismo brengt de toekomst: het is het eerste model uit de historie van Maserati dat een volledig elektrische aandrijflijn heeft.

De Maserati GranTurismo vormt een optimale balans tussen schoonheid en functionaliteit. Zonder uiterlijk vertoon, maar met unieke en direct herkenbare lijnen. Het pure design verpakt state-of-the-art technologie en vestigt de aandacht op verfijnde details. De klassieke proporties waar de modellen van Maserati om bekend staan, is behouden gebleven, met een lange motorkap en een inzittendencompartiment dat wordt omsloten door de vier geprononceerde spatborden. De daklijn loopt dynamisch af, zodat de ronding van de dakstijlen met de iconische drietand extra wordt benadrukt.

De GranTurismo is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab en wordt gebouwd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De auto is 100% Italiaans en belichaamt ‘Italian luxury performance’, een concept dat kenmerkend is voor alle modellen van Maserati.

De nieuwe Maserati GranTurismo wordt leverbaar met de revolutionaire V6 Nettuno-motor, in twee vermogensvarianten:

 • De Modena heeft een 490 pk sterke 3,0-liter V6 Nettuno Twin Turbo motor.
 • De high-performance Trofeo wordt aangedreven door een 550 pk sterke 3,0-liter V6 Nettuno Twin Turbo motor.
 • De GranTurismo Folgore wordt aangedreven met een 100% elektrische aandrijflijn. Het Folgore-systeem werkt met een spanning van 800 volt en is voorzien van technologie uit de Formule E. De auto levert sublieme prestaties, dankzij drie krachtige 300 kW elektromotoren met permanente magneet. 
WILT U OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OMTRENT DE MASERATI GRANTURISMO?

Houd mij op de hoogte

NIEUWE MASERATI GRANTURISMO COLLECTIE

De nieuwe coupé wordt leverbaar met de revolutionaire V6 Nettuno-motor, in twee vermogensvarianten. 

De Modena heeft een 490 pk sterke 3,0-liter V6 Nettuno Twin Turbo motor.

De high-performance Trofeo wordt aangedreven door een 550 pk sterke 3,0-liter V6 Nettuno Twin Turbo motor.

 's Werelds eerste elektrische luxe sportwagen. Bekijk hier in het kort de top prestaties van de Maserati GranTurismo Folgore:

 • 750 HP
 • Acceleratie van 0/100 km/u in 2,7 seconden
 • Maximumsnelheid > 300 km/u

De GranTurismo Folgore wordt aangedreven met een 100% elektrische aandrijflijn. Het Folgore-systeem werkt met een spanning van 800 volt en is voorzien van technologie uit de Formule E. De auto levert sublieme prestaties, dankzij drie krachtige 300 kW elektromotoren met permanente magneet.

AUTO VERKOPEN?
Vul hier uw kenteken in

ONTDEK MEER OVER DE MASERATI GRANTURISMO

Maak kennis met de nieuwe Maserati GranTurismo

 • Eerste luxe sportwagen met 3 elektrische motors. 
 • Binnen zijn segment beste beenruimte achterin.
 • Lichtste in zijn segment.
 • 19 luidsprekers, tot 1.195 watt.
 • Italiaans kwaliteitsleder.  

Het accupakket heeft een capaciteit van 92,5 kWh. Op de wielen wordt een gezamenlijk vermogen van circa 760 pk overgebracht. Dankzij de specifieke set-up en innovatieve lay-out van het accupakket bleef de hoogte van de auto beperkt tot 1.353 mm en is het sportieve karakter behouden gebleven. De vorm van het accupakket - de ‘T-bone’ - is het resultaat van Maserati’s ‘zero compromise’-benadering. In plaats van onder de stoelen zijn de batterijmodules in en rond de centrale tunnel samengebracht. Zo bleef ook het zwaartepunt van de auto laag.

Voor de innovatieve technische architectuur van de nieuwe GranTurismo wordt grootschalig gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen als aluminium en magnesium, in combinatie met ultrasterk staal. Om een zo laag mogelijk gewicht te bereiken, zijn nieuwe productiemethoden vereist.

Nieuw is ook de Atlantis High architectuur van het elektrisch systeem en de elektronica, waarbij informatie van de canFD datacommunicatie met een snelheid van minder dan 2 milliseconden wordt verstuurd. Het systeem heeft geavanceerde cyber-security (level 5) en flash-over-the-air functies. De Vehicle Domain Control Module (VDCM) is volledig door Maserati ontwikkeld en bestaat uit software met 360-gradencontrole van de belangrijkste systemen, zodat de auto onder alle omstandigheden de beste rijbeleving te bieden heeft.

Het geavanceerde dashboard van de Maserati GranTurismo is uitgerust met het innovatieve Maserati Intelligent Assistant (MIA) multimediasysteem, modern infotainment, een comfortdisplay dat de belangrijkste functies samenvoegt in het geïntegreerde touchscreen, een digitale klok en een head-up display (binnenkort optioneel verkrijgbaar).

De GranTurismo biedt een ‘allround sound experience’ dankzij het iconische motorgeluid van de V6 Nettuno-motor – ook in de elektrische Folgore. Hieraan ligt het innovatieve werk van de ingenieurs van het Maserati Innovation Lab ten grondslag. De geluidsbeleving wordt gecompleteerd met een high-end 3D-audiosysteem, ontwikkeld door de Italiaans geluidsexperts van Sonus faber. Het audiosysteem is er in twee uitvoeringen, met tot wel 19 luidsprekers en 3D-geluid met een vermogen van 1.195 W, voor een diepe en volle klank *.

De GranTurismo komt allereerst op de markt als PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, een gelimiteerde reeks met exclusieve features, als eerbetoon aan de Maserati A6 1500 die zijn 75-jarig jubileum viert.

Voorafgaand aan zijn officiële onthulling was de nieuwe Maserati GranTurismo al in het openbaar te spotten, specifiek in de "Modena"- en "Trofeo"-uitvoering, voorzien van de V6 Nettuno-motor.

De terugkeer van een Maserati-icoon dat 75 jaar geleden tot leven kwam. Het begon allemaal met de A6 1500, een model met een revolutionaire inborst en de voorloper van een autocategorie die nog niet eerder bestond. Het model bleef niet alleen het autolandschap wereldwijd beïnvloeden, maar ook alle latere generaties Maserati-modellen.

Een granturismo is een type auto dat 100% ‘Made in Italy’ is: een high-performance auto, geschikt voor het overbruggen van lange afstanden in optimaal comfort. Het idee erachter ontstond na de Tweede Wereldoorlog tijdens de Italiaanse economische groei, toen Maserati de wereld liet kennismaken met zijn bijzondere modellen, kracht, optimisme, zorgeloze mindset, de wil om hard te werken maar ook de momenten om te genieten. Tijdens die historische tijd slaagde Maserati er in een tegenstelling op te lossen die onoplosbaar leek: een nieuw concept voor luxe mobiliteit, waarbij performance werd gecombineerd met comfort. 

Nu heeft de nieuwe Maserati GranTurismo-generatie de energie om het merk de toekomst in te stuwen, gesterkt door zijn unieke stijl en gedreven door een aangeboren gevoel voor innovatie.

De GranTurismo is een waar icoon voor het merk met de Drietand. De high-performance coupé heeft inmiddels al vele kilometers afgelegd, met een select aantal medewerkers uit de Maserati-familie achter het stuur.

Wilt u meer weten over deze schitterende high- performance coupé? Schrijf u dan in om op de hoogte te blijven. Onze verkopers delen graag alle updates rondom de Maserati GranTurismo met u.

Nieuwe Maserati GranTurismo “Folgore” 

De Maserati GranTurismo Folgore is de eerste elektrische luxe sportwagen. De "Folgore" heeft een acceleratie van 0 naar 100 km per uur in 2,7 seconden. Daarbij ligt de maximaal haabare snelheid van meer dan 300 km/uur

Exterieur:

 • 20/21" BEV alloy wheels
 • BEV-specific F/R bumpers, diffusor & grille
 • Body color lower fascia
 • Body color side skirts
 • Black DLO and specific BEV finish
 • Anodized calipers
 • Illuminated air vents
 • 800V 750 HP AWD

Interieur:

 • 18-way sport seats with heating & memory
 • Sport steering wheel with heating
 • ECOnyl interiors with BEV stitching/inserts
 • ECOnyl headlining
 • Copper 3D touch veneers
 • Illuminated Stainless steel doorsills

Features:

 • LED matrix headlights
 • Power-folding autodimming sideview mirrors
 • Frameless rearview mirror
Vragen? Wij staan voor u klaar. 

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk contact waar u écht iets mee kan? Kom dan langs bij onze vestiging voor een heerlijk kopje koffie en persoonlijk advies op maat. Onze verkoopadviseur informeert en adviseert u uitgebreid over de technische, financiële en fiscale mogelijkheden van uw nieuwe of toekomstige Maserati.

Liever telefonisch contact? Bel dan 040 - 264 65 45. Onze mensen maken het verschil. Dát is typisch Driessen. Driven by you.

Bezoek onze vestiging

Driessen Maserati Eindhoven